Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit într-o nouă ședință
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit într-o nouă ședință

Azi, 22 decembrie 2023, Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari  s-a întrunit în ședință de lucru. Componența nominală a Comisiei este de 30 membri, prezenți fiind 18. Ședința a fost condusă de dl Sergiu GRIGORIEV, președintele raionului Dubăsari, Președintele CSE Raională.
La ședință a fost abordată o singură întrebare „Cu privire la prevenirea și combaterea gripei aviare”, raportor dna Ionela LUNCAȘU, șefă adjunctă STSA.
Dna Luncașu a informat membrii CSE raională despre faptul că la data de 21 decembrie a fost depistat un focar de gripă aviară activ la lebede pe malul Nistrului, în extravilanul comunei Coșnița.
Astfel, pentru combaterea și prevenirea răspândirii acestei boli contagioase, a Influenței Aviare pe teritoriul Raionului Dubăsari, care se transmite și la om, CSE a Raionului Dubăsari a aprobat un plan de măsuri. Conform documentului se interzice comercializarea păsărilor în cadrul târgurilor de animale și păsări atât în zona de protecție cât și de supraveghere. Totodată, Inspectoratul de Poliție Dubăsari de comun cu apl, vor organiza razii în vederea combaterii comerțului stradal neautorizat cu păsări vii, carne de pasăre, ouă și alte produse și subproduse obținute de la păsări. De asemenea, conform planului, se interzice întreținerea păsărilor în libertate cu acces în afara curților, gospodăriilor personale, cu plicarea măsurilor de rigoare pentru evitarea contactului cu alte păsări. La fel, efectivul IP Dubăsari va monitoriza și va întreprinde toate măsurile în caz de necesitate pentru contracararea circulației necontrolate a păsărilor, razii periodice în localitățile din zona de protecție și supraveghere, în toate satele amplasate pe malul râului Nistru.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit într-o nouă ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta